Zagorje Blues Etno Festival #3, 15.-18. studeni 2016.

Zagorje Blues Etno Festival #3, 15.-18. studeni 2016.

Blues i etno opet ”jašu” Zagorjem i dižu prašinu koja će vam se svidjeti

Treće izdanje Zagorje Blues Etno Festivala održat će se sredinom studenog (15.-18.11.2016.) na 4 lokacije diljem Krapinsko-zagorske županije. Ugoda za uho i nepce, srce i dušu, ni ove vas godine neće ostaviti ravnodušnima.

uto 15.11. Koncertna promocija 3 albuma
Sv. Križ Začretje, Muzej Žitnica, 19h
Sunnysiders
Tomislav Goluban
Mike Sponza (ITA)
U predivnom prostoru Muzeja Žitnica održat će se promocija 3 albuma. Inozemni gost, talijanski bluesman Mike Sponza, predstavlja “Ergo Sum”, album nastao inspiriran antičkom poezijom iz doba Rimskog carstva.
Splitski sastav Sunnysiders na novom izdanju “14 kartolina s daleke obale” donosi obrade pjesama Daleke obale u blues aranžmanima, a vođa sastava Boris Hrepić predstavit će svoju knjigu “Našao sam dobar bend” u kojoj opisuje glazbenu scenu Splita tijekom 80-ih.
Tomislav Goluban, organizator i idejni začetnik ovog festivala u pratnji svog sastava predstavit će 8. studijski album “Kaj Blues Etno”, zbirku obrada tradicijskih napjeva i novih, autorskih naslova.

sri 16.11. Tradicijska glazbala nekad i danas
Krapinske toplice, Lucija slastice, 19h
Stjepan Večković
U modernom prostoru slastičarnice ”Lucija slastice”, hrvatski glazbenik na tradicijskim instrumentima Stjepan Večković, predstavit će brojna glazbala: gajde, dude, istarski mih, šurle, diplice, dvojnice,… Uhu i nepcu ugodno događanje posebno će biti zanimljivo jer će Večković predstaviti svoju knjigu “Hrvatska tradicijska glazbala – Gajde”. Kombinacija glazbe, čokolade, torti, kolača, književnosti, kave i čaja… I tako u krug.

čet 17.11. Blues u školi
Krapina, OŠ August Cesarec. 18h
Edukativnim programom “Usna harmonika u blues glazbi” u OŠ August Cesarec u Krapini učenici
će se upoznati s usnom harmonikom kao jednim od najmanjih puhačkih instrumenata na svijetu. U suradnji sa njemačkom tvornicom “Hohner” polaznici će dobiti besplatnu usnu harmoniku kako bi stečena znanja mogli vježbati i kod kuće.

pet 18.11. Gastro Blues
Mokrice, Punkt Beer House, 21h
Zamba Blues Band
Pobjeda na 5. Hrvatskom blues natjecanju, svirke u američkom Memphisu u sklopu 30-og Svjetskog blues natjecanja te nastup na 6. Europskom Blues natjecanju u Italiji, potvrda su kvalietete ovog sastava. Odličnu glazbu konzumirat ćete uz originalni pivski meni i osamdesetak vrsta piva koje Punkt Beer House nudi.

ULAZ NA SVE PROGRAME JE BESPLATAN!

www.zagorjeblues.com