Zagorje Blues Etno Festival #1 – PRESS 1

Zagorje Blues Etno Festival #1 – PRESS 1

Prvi “Zagorje Blues Etno Festival” trajat će čak šest dana i održat će se na šest različitih lokacija (Zabok, Klanjec, Krapina, Hum na Sutli, Hrašćina i Marija Bistrica), na kojima će posjetitelji moći uživati u raznovrsnom programu – koncertima, radionicama, izložbama, autohtonim zagorskim jelima te degustaciji domaćeg vina. Bilo je samo pitanje dana kada će poznati hrvatski bluzer, Tomislav Goluban, dobitnik četiri Porina, organizirati svoj zagorski festival i potvrditi onu poznatu “misli globalno – djeluj lokalno”.

Da bi u organizaciji festivala mogao biti jednako dobar kao i na usnoj harmonici, potvrđuju imena izvođača: Joe Filisko & Eric Noden, legendarni country bluzeri iz Chicaga; Lidija Bajuk, skladateljica, etno kantautorica i književnica ; Damir Halilić Hal, koji je tijekom proteklog desetljeća snimio pet hvaljenih albuma, svirao i snimao diljem svijeta te dijelio pozornicu i surađivao s velikim svjetskim imenima; grupa “Easywalkers“, jedna od vodećih slovenskih blues skupina; mješoviti “Zbor Izbor“, dobitnik raznih priznanja među kojima se ističe prva nagrada na velikom natjecanju zborova u Veroni 2004. u jazz/blues/pop kategoriji te, naravno, Tomislav Goluban sa svojim bendom.

“Zagorje Blues Etno Festival” skup je glazbenih događanja koja objedinjuju zabavu i edukaciju s naglaskom na multikulturalni pristup. Publici svih uzrasta omogućava neposredan ulaz u svijet glazbe, u ovom slučaju svijet bluesa i etna te kroz koncerte, radionice, izložbe i neformalna druženja približava izvođača publici i obrnuto. “ZBEF” posjetiteljima nudi prisniji pristup glazbi, dok ujedno omogućuje upoznavanje lokalnih zagorskih običaja, autohtone gastronomije i raznolikost turističke ponude.