Ivo Kovač Kaj

Ivo Kovač Kaj iz Koprivnice je ušao u osmo desetljeće života, bavi se raznim oblicima umjetnosti; piše poeziju, objavio je jednu knjigu znanstvene fantastike, kipari i slika, a na 9. ZBEF-u u Klanjcu će svirati i pjevati autorske pjesme. Do sad je objavio 10 samostalnih albuma na kojima spaja podravske tradicijske elemente, kajkavštinu, blues, rock i folk.

Jurica Leikauff

Glazbenik i skladatelj, višestruki dobitnik strukovnih nagrada i priznanja. Pisao je glazbu za kazališne predstave, a kao studijski glazbenik snimio je stotinu albuma za razne izvođače te objavio dva vlastita. Godinama educira glazbenike te gostuje u glazbenim školama diljem zemlje s radionicom “Improvizacija je igra”. Na zabočkom će vas druženju na jednostavan i razumljiv način upoznati s tehnikama improvizacije i harmonizacije. Dobro došli su svi, profesionalci ali i oni koji ne sviraju nikakav instrument.

Marko Osmanović

Pjevač, skladatelj i multi-instrumentalist iz Daruvara, već 24 godine vodi rock band “Cota G4”, s kojim je izdao 3 albuma. U bendu Tonyja Cetinskog pjevao prateće vokale, a od 2008.-2013. bio je pjevač i gitarist Divljih Jagoda s kojima je odstvirao nekoliko turneja i snimio jedan spot. Na ZBEF-u će se predstaviti u akustičnoj varijanti.

Ryan Donohue

Američki glazbenik iz New Orleansa u svom izričaju kombinira razne stilove. Odlikuju ga autentični vokal i gitaristička tehnika ukorijenjena u Country Blues tradiciji američkog juga.

Tony Lee King

U dugogodišnjoj karijeri objavio je šest albuma te svirao brojne koncerte i festivale u mnogim europskim zemljama. Legendarni Boško Petrović objavio mu je debitantski album, a Dražen Vrdoljak ga je još 2000. nazvao “hrvatskim glasnogovornikom bluesa”. Početkom 2021. godine Hrvatske blues snage dodijelile su mu godišnju nagradu za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni.

Trio Quatro

Ovaj električni rock-blues sastav iz Siska odlikuje višeglasno pjevanje. Postoje preko 20 godina, a klasike žanra izvode u specifičnim aranžmanima. Nastupali su diljem Hrvatske i surađivali s brojnim glazbenicima.

Zvonko Kudelić Žuna

Zaposlen je u zdravstvu, a u slobodno vrijeme piše pjesme od kojih su neke uglazbljene i nagrađene. Do sad je objavio 7 zbirki, ima višegodišnji staž kao pjevač sastava NPK-H i moramo spomenuti – dobrovoljno je dao krv 117 puta.

Tomislav Goluban

Svoju glazbu temelji na tradicijskim napjevima i vlastitim kompozicijama utemeljenim na zagorskoj glazbenoj baštini, začinjenim notama brojnih glazbenih stilova i meridijana. Nastupao je u 20-tak europskih zemalja i Americi, osvojio nekoliko nagrada i objavio 13 studijskih albuma.

← Izvođači 2021

← Izvođači 2020

← Izvođači 2019

← Izvođači 2018

← Izvođači 2017

← Izvođači 2016

← Izvođači 2015

← Izvođači 2014