Zack Dust

Zack Dust je kantautor iz Varaždina koji kombinira country, blues i folk utjecaje. Bio je osnivač i pjevač grupe Voodoo Lizards, a danas djeluje kao samostalni izvođač. Gradi inozemnu karijeru i surađuje s najpoznatijim predstavnicima žanra. Objavio je dva samostalna albuma, a treći stiže uskoro. Izuzetan umjetnik kojeg nemojte zaobići.

Facebook
YouTube

Gordana Kovačić – Poetski tren

Gordana Kovačić je profesionalna spikerica iz Zagreba koja je pokrenula pjesničku platformu Poetski tren s ciljem promocije suvremene poezije u formatu novog umjetničkog djela. Autorica je prvog hrvatskog sveučilišnog udžbenika o ljudskom glasu i 30-ak izvornih znanstvenih radova. Glasom se ne bavi samo znanstveno nego i izvedbeno. Od sredine 1990-ih pjeva jazz. Nastupala je s brojnim hrvatskim jazzistima, a na ZBEF-u će interpretirati poeziju.

Facebook
YouTube

Mike Sponza (ITA)

Talijanski gitarist, pjevač i skladatelj na europskoj je blues sceni aktivan više od 30 godina. Surađivao je s brojnim glazbenicima, a naš Boško Petrović i Bob Margolin, gitarist pratećeg sastava Muddyja Watersa samo su neki od njih. Ovogodišnji nastup na ZBEF-u odsvirat će u bend formaciji i preporučamo ga od srca.

Web
Facebook
YouTube

Miro Dimić

Miroslav Dimić je profesionalni glazbenik, edukator i zaljubljenik u dobru glazbu. Autor je nekoliko knjiga, osnovao je Blues Kamp u Lonjskom polju, putovao par puta na Svjetsko natjecanje Blues glazbenika u Memphis, piše knjige, montira dokumentarne filmove,… Vrlo svestran umjetnik o kojem ćete više saznati u javnoj debati s Tomislavom Golubanom.

Web
Facebook
YouTube

Bok Blues

Bok Blues čine Zoran Haraminčić i Davor Bunčić. Izvode akustičnu varijantu bluesa, a dio repertoara su objavili na prvom albumu „Memphis Insight“. Obojica su veterani hrvatske blues scene i aktualni pobjednici Hrvatskog Blues natjecanja u solo/duo kategoriji.

Web
Facebook
YouTube

Giipuja

Giipuja je sastav koji vodi jazz kontrabasist Damjan Grbac s ciljem promocije glazbe Istre i Primorja. Korištenjem tradicijske glazbe u jazz kompozicijama, ovaj originalni sastav nastoji oživjeti povijesno poimanje druženja uz glazbu. Sopela, mih, spojeni s violinom, bas klarinetom, kontrabasom i bubnjevima čine jedinstveni GIIPUJA glazbeni rukopis.

Web
Facebook
YouTube

Tomislav Goluban

Profesionalni glazbenik, svirač usne harmonike i skladatelj spaja Blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu. Surađivao je s brojnim glazbenicima, nastupio u 20 različitih zemalja i objavio 12 studijskih albuma.

Web
Facebook
YouTube

← Izvođači 2020

← Izvođači 2019

← Izvođači 2018

← Izvođači 2017

← Izvođači 2016

← Izvođači 2015

← Izvođači 2014