Be Sharp Band feat. Krešo Oremuš

Be Sharp Band je blues rock band iz Zagreba sastavljen od iskusnih glazbenika čiji se članovi već dugi niz godina bave izvođenjem i promoviranjem bluesa. Odlikuje ih uvjerljiva izvedba i dinamika te osebujna i vrlo sugestivna ekspresija pjevačice. U travnju su objavili prvi album s autorskim pjesmama “Ashes” koji od tada ne silazi s vrha svjetskih blues ljestvica. Kao specijalni gost, pridružit će im se usni harmonikaš Krešo Oremuš.

Marija Gašparić – vokal

Nenad Mađerić – gitara

Hrvoje Kaučić – bas gitara

Tomislav Ocvirek – klavijatura

Igor Balent – bubanj

+ gost: Krešo Oremuš – usne harmonike

Web
Facebook
YouTube

Bluzy Threesome

Ovaj rock-blues kvartet iz Siska pobjedio je na prošlogodišnjeg hrvatskom blues natjecanju te je ušao u polufinale ovogodišnjeg International blues challengea održanog u Memphisu. Izvode energični blues s daškom rocka i punka, a kombiniraju autorske pjesme i obrade klasika bluesa i rocka.

Antonija Kihalić – vokal

Augustin Mate Dovranić – bas gitara

Juran Strmecky – el. gitara

Matej Smiljanić – bubnjevi

Web
Facebook
YouTube

Tomislav Goluban

Profesionalni svirač usne harmonike i skladatelj iz Zaboka na zanimljiv način spaja blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu. Surađivao je s brojnim glazbenicima, nastupio u 20 različitih zemalja, a aktualni 11-ti studijski album je snimio u Memphisu.

Tomislav Goluban – usne harmonike, vokal

Hrvoje Funda – gitara, vokal

Vid Kotarski – gitara

Nenad Kunštek – bas gitara

Dragutin Hojsak – bubnjevi

Web
Facebook
YouTube

Hele & Hutch

Glazba ovog dueta iz Novigrada temelji se na tradicionalnom bluesu s primjesom duhovite i pozitivne energije. Početkom 2020. godine predstavljali su Hrvatsku na 36th International Blues Challengeu u kategoriji solo/duo u Memphisu i zadobili simpatije s obje strane Atlantika.

Helena Brajković – vokal, udaraljke

Davor Hačić – vokala, gitara

Facebook
YouTube

Tomislav Vedrina i Robert Bašić

Ovaj duo čine pjevač i gitarist bivšeg country rock benda Country Strike, dvostruki pobjednici Texas Sounds International Country Music Awards (Jefferson/TX/USA). Zagorju su poznati zbog svoga prepjeva Suze za zagorske brege na engleski (Teardrops of goodbye), a na ZBEF-u predstavljaju svoju akustičnu stranu.

Tomislav Vedrina: vokal, gitara

Robert Bašić: gitara

YouTube

Huckleberry Guys

Mađarski duet kombinira delta i hill country blues te nas svojim zvukom vodi u klubove juga Amerike. Izvode vlastite pjesme i obrade poznatih blues klasika.

Gyula Balogh – gitara, vokal, udaraljke

Győző Prekop – usna harmonika, vokal

Facebook
YouTube

← Izvođači 2019

← Izvođači 2018

← Izvođači 2017

← Izvođači 2016

← Izvođači 2015

← Izvođači 2014