Joe Filisko & Eric Noden (SAD)

Joe Filisko (usne harmonike) i Eric Noden (gitara) glazbenici su iz Chicaga koji će na ZBEF-u nastupiti nakon 6 godina. U akustičnom glazbenom blues putovanje od američkog Juga i tople delte Mississippija do hladnog sjevera i vjetrovito-čeličnog Chicaga, predstavit će pjesme s aktualnog albuma “Destination Unknown”.

Joe Filisko: usne harmonike, vokal

Eric Noden: gitara, vokal

Web
Facebook
YouTube

Country Guru (HR)

Ovaj sastav vodi Vladimir Georgev „Bugi“ koji je profesionalnu karijeru počeo 1972. i od tada je svirao diljem Europe i Rusije. Najveći komercijalni upjeh ostvario je kao član sastava Plava trava zaborava. Sastav Country Guru djeluje u različitim formacijama, a na ZBEF-u će nastupiti kao duet.

Vladimir Georgev „Bugi“: usna harmonika, gitara, vokal

Darko Braje: klavir

Facebook
YouTube

Zvonimir Varga (HR)

Glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 10 godina objavio osam albuma, 15-ak singlova i spotova, napisao je zbirku poezije i slikovnicu te skladao za kazalište.Svi tekstovi su mu na hrvatskom jeziku, prilično su emotivni i mahom ljubavni, te pogađaju u srce svojom iskrenošću i latentnom patetikom.

Zvonimir Varga: gitara, vokal

Facebook
YouTube

Patrick Walker & Hrvoje Sudar (ENGLESKA, HR)

Kombinaciju irske tradicijske glazbe, country, bluesa, rocka i jazza, na ZBEF donose dvojica glazbenika, Patrick Walker iz engleskog Sheffielda i Hrvoje Sudar iz Zagreba. Obojica se glazbom bave od djetinjstva, a različite glazbene stilove pretvaraju u zanimljiv koncertni događaj.

Patrick Walker – violina, gitara, vokal

Hrvoje Sudar – buzuki, gitara, vokal

Facebook – Patrick Walker
Facebook – Hrvoje Sudar
YouTube

Grunting Pigs (MAĐARSKA)

Akustični blues duo čine odlični mađarski glazbenici Matyas Pribojszki aka „Jumping Matt” i Ferenc Szasz. Sviraju diljem Europe, a karakteriziraju ih energični i opušteni koncertni nastupi na kojima pokušavaju promovirati blues glazbu na kvalitetan i zanimljiv način.

Matyas Pribojszki: usne harmonike, vokal

Ferenc Szasz: gitara

Web
Facebook
YouTube

Edi East Trance Blues (HR)

Ovaj projekt osnovao je Edi Maružin, pjevač i osnivač istarskog sastava Gustafi. Ljubav spram blues glazbe ovog je glazbenika natjerala da se u 6-tom desetljeću života okuša u ovom žanru. Album prvijenac „Sumpor“, zagorsku će koncertnu promociju doživjeti na ovogodišnjem ZBEF-u.

Edi Maružin: gitara, vokal

Bernarda Ravnić: prateći vokal

Ang Maružin: gitara

Danijel Paulović: bas

Čedomir Mošnja: bubnjevi

Facebook
YouTube

Tobacco Road Blues Duo (AUSTIJA)

Dvojica austrijskih gitarista, Peter i Mike, osnivači su vlastitog blues sastava s kojim nastupaju na većim pozornicama. Duo formacija je namijenjena manjim, intimnijim prostorima, a upravo takav im je pripremljen na ZBEF-u. Repertoar temelje na obradama blues klasika i britanskog rocka.

Peter Prammerdorfer: gitara, vokal

Mike Diwald: gitara, vokal

Web
Facebook
YouTube

Tomislav Goluban (HR)

Ovaj zagorski glazbenik je nastupao u 20-tak europskih zemalja i Americi, osvojio 4 nagrade Porin i objavio devet studijskih albuma. U trio formaciji, na ovogodišnjem će ZBEF-u odsvirati pjesme s posljednjeg CD-a „Chicago Rambler“ koji je objavljen početkom godine.

Tomislav Goluban: usne harmonike, vokal

Hrvoje Funda: gitara

Vid Kotarski: gitara

Web
Facebook
YouTube

+ + + +
ČITANJE POEZIJE: Nikola Kristić

+ + + +
RADIONICA: Blues i usna harmonika

Radionica je organizirana u suradnji s njemačkom tvornicom glazbenih instrumenata Hohner, a ove je godine namijenjena učenicima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

← Izvođači 2018

← Izvođači 2017

← Izvođači 2016

← Izvođači 2015

← Izvođači 2014