Luboš Bena & Bonzo Radvanyi
Luboš Bena: gitara, bubanj
Peter “Bonzo” Radvanyi: gitara, vokal
Blues duo is Slovačke čine Luboš Bena (gitara, bubanj) i Peter “Bonzo” Radvanyi (gitara, vokal). Veterani istočno-europske blues scene na vrlo zabavan način izvode obrade blues klasika ali također sviraju blues na materinjem jeziku. Publiku redovito podsjećaju na edukativnu priču o braći Dopyera koji su kao slovački imigranti u Americi patentirali “Dobro” rezonator (metalnu) gitaru.

Miroslav Evačić Traveling Band
Miroslav Evačić: vokal, gitara
Gordana Evačić: vokal, bas
Darko Budna: vokal, gitara
Igor Vidaković: bubnjevi
Miroslav Evačić je gitarist, multiinstrumentalist, glazbeni producent, skladatelj i autor devet studijskih albuma blues i etno glazbe. Dvostruki je dobitnik najprestižnije nacionalne diskografske nagrade Porin. Živi u Koprivnicni, a svoju je Podravinu na zanimljiv način opjevao u brojnim pjesmama. U bogatoj je diskografiji spojio autorske teme i tradicijske napjeve. Ta je kombinacija rezultirala posebnim glazbenim stilom koji naziva Čardaš Blues. Vrlo dobre pozicije ostvario je na inozemnim top listama, a o njegovom glazbenom opusu pisali su brojni svjetski glazbeni magazini. Na ZBEF-u će predstaviti novi materijal koji izlazi krajem godine.

Mladen Medak – Gaga
Mladen Medak Gaga, bjelovarski je kantautor i šansonijer, autor glazbeno scenske predstave kabaretskog tipa s elementima stand up komedije: “KAJBARE – zaglazbancije i politikancije”. U ulozi običnog čovjeka, kajkavca, Gaga, na sebi svojstven, humorističan način, kroz igru i kroz pjesmu progovara o svakodnevnim dilemama i problemima ”malog čovjeka”. Predstava je do sad izvedena 90-ak puta. 2005. je objavio prvi samostalni nosač zvuka “Rupe”, a u srpnju 2011. drugi, koji je naslov dobio prema pjesmi “Jezuš, dečki, kak me hiče”.

Hohner + DMS KZŽ

Radionica je organizirana u suradnji s njemačkom tvornicom glazbenih instrumenata Hohner. Uključuje individalan pristup, a pridonosi društvenom aktiviranju osoba s invaliditetom, s naglaskom na osobe oboljele od multiple skleroze. Osmišljena je kao predavanje, detektiranje postojećih znanja i sklonosti, predstavljanje instrumenata i zajedničko muziciranje. Glazbenom radionicom želimo osobe s invaliditetom rasteretiti svakodnevnog pritiska od suživota s bolesti. Program je otvoren za javnost.

Branko Trajkov
Bubnjar sastava “Zabranjeno pušenje”, diplomirani je arhitekt koji je život posvetio glazbi. Bio je član bendova “Mačke”, “Fantomi”, surađivao je s Lidijom Bajuk i radio u studiju K.D. “Vatroslav Lisinski”. Osmislio je seriju glazbenih radionica namijenjenih osnovnim školama, a također je stručni suradnik izdavačke kuće “Školska knjiga”, odjela za glazbeni odgoj. Nadahnut druženjima s mladima – žrtvama mina, pokreće samostalne radionice kojima je cilj približiti čaroliju komunikacije bubnjevima. Polaznike usmjerava k pronalaženju svoga ritma i usklađivanju istog sa vibracijama okoline. Pritom koristi svoju zbirku instrumenata, bogato iskustvo svirke i života u rock grupi, ali i mistična iskustva bubnjanja i plesanja sjevernoameričkih indijanaca.

Be Ha Ve
Davor Bunčić: usna harmonika, vokal
Zoran Haraminčić: gitara
Vedran Žanko: gitara
Miroslav Bjelajac: bas
Robert Jurčec: bubanj
Ovaj “americana” sastav iz Zagreba sastavljen je od vrhunskih glazbenika s dugogodišnjim iskustvom na glazbenoj sceni. Njihov prvi samostalni album “One of these Days” objavljen je u ožujku, a sadrži
15 autorskih pjesama na engleskom jeziku koje su nastale u periodu od tri godine. Uz kombinaciju rock, country i blues elemenata, najjači koncertni adut njihovo je višeglasno pjevanje.

Ivica Kostelić + Tomislav Goluban Band
Ivica Kostelić: gitara, vokal
Hrvoje Funda: gitara
Vjekoslav Geček: bas
Dragutin Hojsak: bubnjevi
Krunoslav Zver: klavijatura, truba
Tomislav Goluban: usne harmonike
Ivica Kostelić najbolji je hrvatski skijaš i najveći blueser među sportašima. Osim vrhunskih sportskih rezultata i brojnih hobija, poznat je kao zaljubljenik u R’n’R i Chicago blues. Uz sastav Tomislava Golubana, s kojim surađuje od 2004., izvest će obrade blues klasika ali i neke autorske pjesme.

Jed Becker’s Group
Emir Grozdanić: gitara, vokal
Damjan Grbac: bas
Tonči Grabušić: bubnjevi
Sastav čine trojica vrhunskih glazbenika koji izvode najpoznatije blues i rock klasike. Pozitivna energija i čvrsti ritam ovog trija na publiku djeluje zarazano. Gitarist i pjevač Emir Grozdanić bavi se studijskim i pedagoškim radom više od 30 godina. Objavio je vlastiti autorski album “Black Train & Summer Rain”, a Stevie Ray Vaughan i Eric Clapton njegova su glavna inspiracija. Ritam sekciju čine Damjan Grbac na bass gitari koji je diplomirao na jazz akademiji u Trstu i objavio 3 autorska jazz albuma dok bubnjeve svira Tonči Grabušić, svestrani glazbenik odlikovan strukovnom nagradom “Status” za najboljeg jazz bubnjara u Hrvatskoj.

← Izvođači 2016

← Izvođači 2015

← Izvođači 2014