Mike Sponza (Trst, ITA)

mike-sponza
Talijanski gitarist, pjevač i skladatelj na europskoj je blues sceni aktivan više od 30 godina. Surađivao je s brojnim glazbenicima, a Boško Petrović i Bob Margolin, gitarist pratećeg sastava Muddyja Watersa samo su neki od njih. Mike Sponza je prvi samostalni album objavio 97., a njegov novi CD “Ergo Sum” dobio je odlične kritike diljem svijeta. Materijal je nastao inspiriran antičkom poezijom iz doba Rimskog carstva.

Sunnysiders

sunnysiders
Sastav Sunnysiders osnovao je 2010. basist Daleke obale, Boris Hrepić. Repertoar im čine obrade blues standarda ali i autorske pjesme u kojima se ističe dvoglasno pjevanje. Od instrumenata upotrebljavaju akustičnu i električnu gitaru, ukulele, usnu harmoniku, stomp, cajon i razne udaraljke. Zapažen uspjeh ostvarili su svirkama u klubovima američkog Memphisa, a nastupili su i kao predgrupa na zagrebačkom koncertu Johnnyja Wintera. Dosad su objavili dva albuma, a posljednji “14 kartolina s daleke obale” sadrži pjesme bivšeg Hrepićevog sastava Daleka obala u blues aranžmanima.

Zamba Blues Band

zamba-blues-band
Gitarist, pjevač i osnivač sastava Zamba Blues Band, Boris Dugi Novački, bogato je glazbeno iskustvo pretočio u vlastite pjesme. Rezultat je vidljiv na albumu “Home”, njegovom prvom samostalnom izdanju rock-blues atmosfere, objavljenom 2015. Pobjeda na 5. Hrvatskom blues natjecanju u Puli, svirke u američkom Memphisu u sklopu 30-tog Svjetskog blues natjecanja te nastup na 6. Europskom Blues natjecanju u talijanskoj Torriti Di Sieni, potvrda su kvalitete ovog sastava.

Stjepan Večković

stjepan-veckovic
Član  Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske “LADO”, izrađuje i svira gotovo sva starohrvatska tradicijska puhačka glazbala: gajde, istarski mih, šurle,… Educira mlade diljem Hrvatske i u inozemstvu, a osnivač je i voditelj Centra za tradicijska glazbala Hrvatske, Hrvatskog gajdaškog orkestra i Gajdaške akademije. Rekonstruirao je i obnovio mnoga glazbala koja su gotovo nestala (dude, strančicu, trstenice,…). Svirajući starohrvatska tradicijska glazbala proputovao je skoro cijeli svijet te je napisao knjigu “Hrvatska tradicijska glazbala – Gajde”.

Tomislav Goluban

tomislav-goluban
Blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s zagorskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima.
Tomislav Goluban je nastupao u 20-tak europskih zemalja i Americi te osvojio 4 nagrade Porin. Diskografiju mu čini osam studijskih albuma od kojih će posljednji “Kaj Blues Etno” promovirati upravo na 3. ZBEF-u.

← Izvođači 2015

← Izvođači 2014