Zdenka Kovačiček

Jedna od najeminentnijih hrvatskih jazz i rock pjevačica svih vremena.

Rock je moje shvaćanje života, jazz je moja strast, a kazalište moja velika ljubav!

Nezaboravnim nastupima unutar bivše države osigurala je karizmu najprimjerenijeg ženskog rock vokala, a taj je image još i danas sastavnica njene pojavnosti. Prisvajali su je poklonici rocka i jazza, vrijedila je kao sigurni pogodak na svakoj smotri bluesa i soula, izlazila je na pozornice glazbenog teatra, sakupljala nagrade i bila proglašavanja najboljim ženskim vokalom u državi. Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima i gostovanjima diljem svijeta, može se reći da je stekla i zapažen međunarodni ugled. Uz mnoge nagrade i nominacije, 2002. godine osvojila je nagradu Porin za najbolji ženski vokal.

S nastupima s gitaristom Brankom Bogunovićem Piffom uspješno spaja svoju opsesiju jazzom i rockom unoseći u svoju interpretaciju upravo taj feeling zahvaljujući njegovoj vrhunskoj pratnji na akustičnoj gitari.

Ukratko, Zdenka Kovačiček jedna je od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni, poslije 50 godina karijere i dalje u samom vrhu, već je postala legenda i nezaobilazni dio suvremene hrvatske glazbene povijesti.

Tim Lothar

Tim Lothar proveo je 25 godina svirajući bubnjeve za razne danske bendove, a tek pred nekoliko godina počeo je učiti sviranje akustične gitare i raditi na svom glasu kako bi istražio blues iz delte Mississippija. 2006. godine izdao je prvi samostalni album naziva “Cut To The Bone”, koji je odlično prihvaćen. Njegov drugi album “In It For The Ride”, osvojio je nagradu za najbolji danski blues album, a Lothar je izabran kao danski blues umjetnik godine za 2008. Njegova glazbena interpretacija mješavina je klasičnih Delta blues standarda i snažnih osobnih originala, u koje doista pretače svoju dušu i srce. Albumi i nagrade dali su mu polet i otada Tim skuplja iskustvo i inspiraciju sa svoje intenzivne turneje Europom.

Billie & The Kids

Zagrebački rhythm & blues sastav svira glazbu 50-tih godina, jump blues i New Orleans rhythm & blues. Vrlo jedinstveni sastav predvođen čudesnom pjevačicom Anom Klabučar, uz brass sekciju koja podsjeća na slavne dane rock’n’rolla i izvođače poput Fats Domina, Little Richarda i Ruth Brown. Billie & the Kids nastupaju već nekoliko godina, na pozornicama diljem Europe – od festivala do klubova u Engleskoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Danskoj i tako dalje. Njihov prvi album, “Take One”, objavljen je 2010. godine za Rhythm Bomb Records, a drugi, “Jukebox Daddy”, 2014. godine (uz posebno vinil izdanje). Pojavili su se na nekoliko TV i radio emisija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Trio Quatro Bluesgrass Band feat. Damir Kukuruzović

Trio Quatro Bluesgrass Band sastav je koji svoj izričaj temelji na tradicionalnom bluesu, bluegrass glazbi i outlaw countryu. Karakterizira ih višeglasno pjevanje, a tijekom koncertiranja nerijetko ubacuju i bluegrass bendžo. Surađujući s gitaristom Damirom Kukuruzovićem, jednim od najboljih gypsy jazz gitarista na našim prostorima i velikim baštinikom glazbene ostavštine Djanga Reinhardta, u svoje izvedbe sklone američkim utjecajima unose elemente europskog jazza, odnosno gipsy swinga.

The Messengers

Gospel sastav The Messengers osnovan je 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod vodstvom Matije Škvorca u sklopu župe Blažene Djevice Marije Žalosne u naselju Špansko.

Sastav je okupio zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz pjesme, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način. Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom „Bringing you the good news“, jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose nešto što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa.

Riccardo Staraj & Midnight Blues Duo

Riccardo Staraj riječki je glazbenik, književnik, organizator i pokretač “Mošćeničkog kulturnog ljeta”. Izdao je desetak knjiga i četiri nosača zvuka te realizirao pedesetak književno-scenskih happeninga na području Liburnije i Istre. Ovaj svestrani umjetnik surađuje s jazz i blues glazbenicima, glumcima, performerima, slikarima i fotografima. Pokreće ga blues i američka književnost, no ljubitelj je i predivne renesanse.

Tomislav Goluban

Svirač usne harmonike publici uvijek priušti originalnu i nesvakidašnju priredbu. Njome Vas uvlači u zagorski blues svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. Glazba Tomislava Golubana temelji se na tradicijskim napjevima i vlastitim kompozicijama utemeljenim na zagorskoj glazbenoj baštini, začinjenim notama brojnih glazbenih stilova i meridijana. Četverostruki je dobitnik hrvatske diskografske nagrade Porin.

← Izvođači 2014